Jeroen kleur 2.jpgHallo,
Wij zijn Jeroen en Marlies
Wij zitten al een tijdje op yogales en hebben inmiddels een heleboel geleerd.
Misschien vraag je je af waarom wij yogaoefeningen doen.
Vooral omdat we het leuk vinden, maar er is nog meer.
Yogaoefeningen zijn al heel lang geleden bedacht door mensen in India die merkten dat bepaalde oefeningen goed waren voor je gezondheid.
In al die honderden jaren dat de oefeningen gedaan worden, zijn de oefeningen verbeterd enMarlies kleur.jpg er zijn ook steeds meer oefeningen bijgekomen.
Ook voor kinderen zijn de oefeningen goed om te doen, en heel belangrijk: de oefeningen zijn heel leuk om te doen.
Wij weten in ieder geval: yoga is plezier en we voelen ons beter als we de oefeningen doen.
Ademhalen is belangrijk bij de oefeningen. Goed ademhalen is gezond, je kunt beter denken, je kunt meer en je wordt er rustiger van! Yoga leer je het beste op een yogales.
Het is natuurlijk ook leuk om de oefeningen die je geleerd hebt, thuis te doen. Op school of in de vakantie mag natuurlijk ook.
Veel kinderen (en volwassenen) vinden het moeilijk om de oefeningen te onthouden. Daarom laten wij de oefeningen die we in de les geleerd hebben nog eens zien.
 
Namen.
Heel veel oefeningen hebben namen.
De echte yoganamen zijn vaak heel mooi, ze komen uit een taal die nu niet meer gesproken wordt: het Sanskriet. Hoewel die namen soms moeilijk zijn, noemen we ze toch, omdat ze zo mooi zijn. Natuurlijk noemen we ook de Nederlandse naam als die er is, zo kun je de oefeningen makkelijker onthouden. Veel namen hebben te maken met dingen uit de natuur, planten en dieren. Tijdens de lessen verzinnen we ook vaak nieuwe namen, of als we een leuk dier weten proberen we een oefening te bedenken die op dat dier lijkt, dat mag je zelf weten!
Iedere maand proberen we je een andere oefening te laten zien. We hopen dat je ze met net zoveel plezier doet als wij!
Achter de naam van de oefening staan een of meer sterretjes, bijvoorbeeld ( *** ), hoe meer sterretjes, hoe moeilijker de oefening voor de meeste kinderen is. Eén sterretje is dus makkelijk, vijf sterretjes is erg moeilijk.
Sommige oefeningen maken je rustig, deze oefeningen kun je heel goed in de avond doen, andere oefeningen maken je juist wakker, actief, deze zijn vooral goed voor in de ochtend. Doe deze oefeningen dus niet vlak voor het slapen gaan!